BurlesQue Bar Visby - äldre event

­Åter till BurlesQue Bar startsida- klicka här

Lördag 15 November 2014
BurlesQue Bar Goes Gotland Pride!

En kvällsföreställning med operastjärnan "Gaytenor" Rickard Söderberg, buffetmiddag, Party med Ida Anderssons Bluesband och avslutning med DJ Nagisa Soldier.

All information - klicka på länken här!

Lördag 13 September 2014
Burlesque, feminism, sexuell frigörelse eller pornografi?

Ett föredrag av en av Sveriges största burlesquestjärnor.

Möt Fräulein Frauke, en av Sveriges största internationella stjärnor inom Burlesque, i ett intimt och spännande samtal om burlesquekonst och burlesqueartisteri, på Burlesque Bar Visby lördagen den 13 september.

Fräulein Frauke är en av de burlesqueartister som betytt mest för framväxten av en aktiv och stor burlesquescen i Sverige. Hon drar fulla hus på Nalen i Stockholm, uppträder i hela Europa och står för ett genuint konstnärligt förhållningssätt inom burlesquekonsten.

Nu kommer hon till Burlesque Bar Visby för att berätta om sitt artisteri och om konstformen. Vi får ett föredrag och samtal om burlesque ur ett feministiskt perspektiv och en spännande historisk resa från burlesquens födelse fram till nutid.

Dagens burlesquescen, som även kallas neo-burlesque, är en blandning av en historisk, traditionell burlesque och politisk performancekonst, inte sällan med en satirisk underton, samtidigt som den spelar på ”sexighet”.

Och just kombinationen ”sexighet” och feminism är något som många har frågor om: Finns det en konflikt i avklädd burlesque och ett feministiskt budskap? Vad skiljer burlesque från striptease? Och vad är egentligen "okej" på en burlesque scen, kan man vara sexig – och feminist?

På BurlesQue Bar främjar vi samtalet. Nu har du, tillsammans med alla andra deltagare, en fantastisk möjlighet att fråga, diskutera och fundera kring burlesque tillsammans med en av Sveriges största burlesqueartister!

Som grädde på moset kommer Fräulein Frauke att bjuda in publiken till några klassiska och sexiga ”moves” där vi provar lite burlesquedans.

Välkomna till en spännande, faktarik och rolig föreläsning om burlesque!

­

Lördag 10 maj 2014
Sex, lek och lust - när kvinnor penetrerar

Välkomna till en föreläsning och workshop där sexleksaken ”strap on” står i fokus.

Möt våra fantastiska experter från RFSL: Suzann Larsdotter (sexolog) och Malinda Flodman (sexualupplysare) som berättar allt om strap on sex, svarar på frågor och visar olika modeller av harness och dildos. De ger också tips om bra instruktionsböcker eller filmer.

Försäljningen av ”strap on”, en dildo som man fäster runt höfterna med ett harness, ökar i hela västvärlden.

Under lång tid har ”strap on”-sex varit en vanlig praktik hos kvinnor som har sex med kvinnor, men just nu växer intresset för ”pegging” (lekar där kvinnor penetrerar män) snabbt.

För en del är ”Strap on”-sex skrämmande, för andra kittlande och för allt fler en självklar del av kärlekslivet.

Kan kvinnor uppleva en ”strap on” som en del av den egna kroppen? Vill verkligen män öppna för nya upplevelser? Vari ligger njutningen?

Vad bör man tänka på? Är det olika vid vaginal respektive anal penetrering? Och var köper jag en bra ”strap” on?

Våga fråga, känna och veta mer! Du får garanterat svar av Suzann och Malinda som också lekfullt kommer visa hur det fungerar.

Fredag & lördag 15-16 November 2013
BurlesQue Bar Goes Gotland Pride!

Konstutställning, föreläsning, livemusik & party!

"Stötta manligt företagande" med Genusfotografen

Utställning, föredrag & afterwork!

Föredraget börjar kl 18.00 fredag 15:e november i Vinterträdgården, Clarion Hotel Wisby

 ”Stötta manligt företagande” är en utställning där Genusfotografen Tomas Gunnarsson fotograferat och intervjuat manliga företagare i poser och med frågor som ofta ställs till kvinnor. En utställning med twist!

Genusfotografen visar sin utställning och berättar om hur han tänker.

Tomas är fotograf, journalist och genusvetare. Han föreläser och bloggar om hur gamla och nya normer kring kön skildras i bilder. När Tomas inte konfiskerar dansk fiskporr bryter han ner reklam och medias porträtteringar av ”kvinnligt” och ”manligt” i beståndsdelar.

Hans blandning av humor och allvar gör att han når ut till en mycket bred publik och många följer med spänning alla hans inlägg. (www.genusfotografen.se)

Kom, lyssna och se!

BurlesQue Queer Party!

Pridepartyt börjar kl 20.00 lördag 16 november, Friheten, Clarion Hotell

Fjäderboa eller jeans? Stilettklackar eller träskor? Burlesque eller Business? Du som vill ha  kul! Välkommen till en kväll i rockens och burlesquens tecken. Livemusik & party!

Cosmic Blonde - rockbandet med retroinfluenser inleder kvällen. Möt bland andra musikerna Hanna Westberg och Emma Öberg från Ella.  

Efter Cosmic Blonde tar vår Dj Madde (från trion Tomboy) över. Vi vågar lova en kavalkad av nostalgihits, electro, rockkitsh. Madde kommer göra ALLT för att du ska våga Chansa – Dansa!

Torsdag 12 September 2013
Tema Rosa pengar, mångfaldsrelease & party

Rosa pengar som marknadsföring och affärsutveckling - något för gotländska företag och organisationer?

Rosa pengar handlar om köpkraft och påverkan via konsumtion inom gruppen HBT (homosexuella, bisexuella, transpersoner).

Varför vända sig till gaypubliken ? Hur gör vi det på ett bra sätt? Är detta något för våra företag och organisationer?  Och varför i hela friden kallas det rosa pengar?

I Sverige räknar man med att HBT - gruppen har en köpkraft på 150 Miljarder/ år. Räknar vi in de andra Skandinaviska länderna fördubblas siffran.

Tyska gaypersoner (homosexuella kvinnor och män) spenderar 30 MILJARDER EURO per år i resor. Här på Gotland har vi direktflyg  mellan Visby och Berlin...

Möt Tobias Holfelt som i sitt företag MB Market Makers utbildar företag och organisationer över hela världen hur de kan attrahera HBT gruppen som kunder.

Förutom Sverige, utbildar han i Tyskland, Danmark, Island, Argentina och östra Asien.

Kvällen samtal: Rosa pengar, Tobias Holfelt (ca kl 19:00-20:00)

Releasefest reVamp & sen party med Madde (från ca kl 20:30 )
Efter Tobias föredrag blir det releasefest för reVamp AB, företaget som arbetar med lönsam mångfald. Anna Karlsson och Johanna Lundin finns på plats.

Och samtidigt drar vår dj Madde igång musiken. En kavalkad av nostalgihits, electro, rockkitsh. Kvällen slutar runt 24.

Eventet görs i samverkan med Marknadsföreningen på Gotland & RFSL Gotland. 

Lördag 25 maj 2013
Tema Idrott på lek & allvar

Föredrag, samtal & paneldebatt
på Clarion hotel Wisby tid 14.00 -ca 17.00 sen Party på Joda!

Elisabet & Kian kommer att bjuda på samtal om identitet, lek, utrymme, begränsningar och möjligheter!

Idrottsrörelsen erbjuder fantastiska möjligheter till rörelse, motion, tävling och utveckling – men gäller det alla? Hur kan idrotten välkomna och bidra till välbefinnande för alla oavsett könsidentitet?

Begrepp som trans och queer kommer att förklaras, utvecklas och diskuteras i ljuset av forskning och psykologiska teorier. Individens behov av utrymme och frihet kommer att ligga till grund för resonemang kring identitetsutveckling och välbefinnande. 


Elisabet och Kian kommer visa på hur tankar kring självbild i relation till utanförskap och känsla av tillhörighet, kan påverkar hälsa, välmående och prestation.

Elisabet Nidsjö har arbetat som psykolog i 15 år och är också diplomerad massör. Elisabets ingång i båda sina utbildningar är idrottsrörelsen. Hur prestation, motion och välbefinnande hör samman med självkänsla och självbild är ständiga frågor i Elisabets yrkesutövning. Hon har de senaste åren haft fokus på hbtq-personers hälsa i sitt arbete inom RFSL.

Kian Sigge är utbildad idrottskonsulent och idrottslärare. Kian har i mer än 30 år arbetat med träning och utbildning av aktiva och ledare inom idrotten. Bland annat som ansvarig för ett riksidrottsgymnasium, som fystränare inom lagsporter och som tekniktränare, ledare och coach i bordtennis på alla nivåer från nybörjare till nationell elit. Kian arbetar idag med sitt företag TransFormtraining som personlig tränare, gruppinstruktör, föreläsare och kursanordnare.

Efter föredragen/samtalen bjuder vi in till paneldebatt med representanter från Idrottsrörelsen på Gotland, RFSL Gotland, Elisabet Nidsjö, Kian Sigge m fl.

Evenemanget är ett samarbete mellan SISU, RFSL Gotland & BurlesQue Bar 

Dans, Party och kanske mat? På Joda Bar ca kl 20.00 (mat från kl 19.00)

Efter dagens samtal blir det ett par timmars paus för snörning av korsetter, avborstning av kravatter eller jeansen och kanske matintag innan BurlesQue Bar partyt drar igång ca kl 20.00 (mat från kl 19.00)

Nu lämnar vi över till vår Dj Madde (från trion Tomboy). Vi vågar lova en kavalkad av nostalgihits, electro, rockkitsh. Hon kommer göra ALLT för att du ska våga Chansa – Dansa! (ca kl 20–01).

Allvar, samtal, skratt och fest blandat. Welcome to BurlesQue!

Torsdag 29 november 2012
Tema Fin- och Fulsex

I november är det dags! Höstens enda BurlesQue Bar. Som vi har längtat!

Suzann Larsdotter, RFSL Stockholm, kommer och pratar om fin- och fulsex (kl 19 -20)

Vad är egentligen fint sex? Och vad anses som fult? Vad tänker vi kring sexuella praktiker som hålls utanför den välsignade heterosexuella monogama tvåsamma sexuella kärleksakten?

Suzann diskuterar fenomen som Victoria Milan (den s k otrohetssajten), hon berättar om menstruöst sex, om medelålders kvinnor på swingersklubb och om mycket, mycket annat. Om fint. Om fult. Och allt däremellan.

Våga lyssna, fråga, vara. På BurlesQue Bar.

Efter kvällens samtal drar vår Dj Madde (från trion Tomboy) igång musiken. Vi vågar lova en kavalkad av nostalgihits, electro, rockkitsh. Hon kommer göra ALLT för att du ska våga Chansa – Dansa
(ca kl 20–00).

Det blir en kanonkväll! Join!

Lördag 19 maj 2012
Tema Tantrasex, Burlesque magdans och Lenny -
Let´s go wild!

För första gången kör vi BurlesQue på en lördag! Äntligen!

Kvällens DJ är Lenny, ur duon Lenny & Wild. Lenny har tidigare år haft klubbar i Umeå och Stockholm, som Club Subjekt och Rehab. Som DJ har hen frambringat danspalats på såväl Högkvarteret som Slick.

Lenny utlovar en kavalkad av extatiska godinghits som får dig att svettas och be efter mer (ca 21 -01).

Magiska burleska magdansöser med Maria Hansson Österlund i spetsen, kommer att förföra våra sinnen(ca 20).

Nyfiken på tantrasex? Nu har du chansen att få veta mer. Först ut under kvällen är Lorenzo Stiernquist, sexabilitycoach och tantralärare. Lorenzo berättar om tantra - sexualitet som andlighet och kraft(ca kl 19)..

Lorenzo driver Sexsibilitycoachutbildningen där många av gästlärarna använder Tantra, sexualitet och närhet som en del av sin undervisning. 

Dansa, parta, prata - kvällen är din!

Onsdag 25 april 2012
Tema Rock, pop och underkläder -
Woodstripe åter från sin USA turné!

I kväll styr musikerna från Ella pop- och rockutbildning kvällen. Bandet Woodstripe, just hemkommer från USA, kommer bjuda tung, riffbaserad rock med Stoner influenser. Låt  det skitiga 70-talet ta över dina öron för en kväll, allt presenterat med ett skönt gung och ösig energi! Förutom Woodstripe kommer ytterligare två band att äntra scenen och sen tar deras Dj över.  Vi ser fram emot en riktig partykväll! (kl ca 20 -01)

Innan dess kommer fantastiska modeller att kittla vår inspiration på underklädes- och baddräktsfronten inför våren och sommaren(kl 19).

Då bjuder vi en  BurlesQue modevisning med vårens hetaste underkläder och badkläder från Malmgrens. För snillrika hårkreationer och smink står CasaA2. Ljuset i assist av Ringqvist Dive & Construct AB.

En modevisning med glitter, glamour och fjädrar. Och som grädde på moset - en kväll fylld av livemusik som får golv och gäster att gunga! Välkomna!

Onsdag 28 mars 2012
Tema Svartsjuka & storartat party med Tomboys

Vi har då det stora nöjet att dela med oss av Malmös största queerklubb, Klubb Tomboy! Inte mindre än 3 Dj´s kommer att spela nostalgihits, electro, rockkitsh för göra ALLT för att du ska våga Chansa – Dansa (ca kl 20 – 01).

Klubb Tomboy har i dagarna vunnit pris som årets klubb i Malmö och Lund. Juryn Nöjesguiden motiverade såhär:

"Etablerade i några kretsar men nya i andra är den här klubben inkluderande för alla, och ett välkommet bidrag i en i övrigt schlagerbetonad sfär. Klubben vänder sig till en bred publik istället för att isolera sig i en introvert garderob. Vill du gå ut men känna dig som hemma är det hit du ska."

Innan dess börjar kvällens samtal (kl 19) med tema svartsjuka.

Vad är svartsjuka egentligen? Är svartsjuka och kärlek sammankopplat? Eller handlar det missundsamhet och avund?
Hör Anna Karlsson berätta om en känsla vi upplever och hanterar väldigt olika.

En del har traumatiska upplevelser kopplade till svartsjuka. Andra ser känslan som en krydda i livet. Eller så finns den inte alls. Svartsjukan har många bottnar. Svartsjuka kan vara allt från det lilla "sticket" till något som kan vara farligt.

Välkomna att möta både klubbens värdinna Anna Karlsson och Tomboys från Malmös enda homonormativa rock klubb!

Torsdag den 24/11 Transsexualism

På hösten sista BurlesQue får du möta Maria Hansson Nielsen och hennes resa från man till kvinna. Maria är född i Köpenhamn i en manlig kropp. Idag lever hen som kvinna (Transsexuell post op) och är politiskt aktiv inom KD. Maria är Kristdemokraternas enda öppet transsexuella politiker. Hen är ledamot i Omsorgsnämnden i Skara. Just nu aktuell som medverkande i hästens omgång av Outsiders i Kanal 5 och som föreläsare om Transsexualism.

Vill du veta mer om Maria? Titta in på:

http://debatt.svt.se/2011/08/03/kd-politiker-stoppa-steriliseringen-av-oss-transsexuella/

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/aldrig-annat-an-respekt-for-den-jag-ar_6286164.svd

Temasamtal 27/10 2011 Sex mot ersättning

RFSL har på uppdrag av Regeringen genomfört en kartläggning bland HBT-personer som köper och säljer sexuella tjänster (åtgärd 33). Vi får besök av Suzann Larsdotter, RFSL, som är projektledare och en av författarna till rapporten "osynliga synliga aktörer".

Du kommer att få höra röster som tidigare varit osynliggjorda i den offentliga diskussionen om prostitution. Suzann berättar bland annat om heterosexuella män som köper sex av män, lesbiska och bisexuella kvinnor som säljer sex till kvinnor och bögar som säljer sex via nätet.

Få nya insikter och åsikter? Samtalet med Suzann börjar kl 20. Välkomna!

Temasamtal 29/9 2011 Sexualitet, lust & lek

Nu är det dags igen! BurlesQue Bar öppnar för hösten och vi börjar med temat sexualitet. Lust och lek. Lotta Friberg från Tant grön kommer kl 19.30 och visar det senaste bland erotiska leksaker. Titta, känn och upplev produkter från Lelo.

Kl 20.00 bjuder RFSU Gotland med ordförande Therese Björklund i spetsen in till en resa i sexualitetens tecken. Hur har sexualitet sett ut genom tiderna? Hur ser den ut nu? Och om framtidens sexualitet – kan vi sia? Du får höra om möten och frågor de fått som RFSU:are. Och kanske har också du en berättelse att bjuda på? Välkommen till en kväll i sexualitetens, lustens och glädjens tecken!

Temasamtal 26/5 2011 Bra sex – den förhandlingsbara ömsesidigheten

Vad är bra sex respektive dålig sex? Anna Karlsson berättar om olika föreställningar, tankar och praktiker när  det gäller sex. Föreställningar kring sexualitet och vad vi anser oss kunna leva ut eller inte, är komplext. Ibland beror det på vilket kön vi har, hur gamla vi är och i vilka sammanhang vi vistas. Ofta har vi en klar uppfattning om hur bra sex ska vara och utföras. Det betyder inte att vi alltid gör så.

Ibland ger nya beteenden oss en kick med nya vyer och erfarenheter och ibland ger det oss mindre positiva minnen. Hör om hur föreställningar krockar med hur vi faktiskt gör och hur sexualitet kan vara en del i en personlig utvecklingsprocess.

Temasamtal 28/4 2011 BDSM

Bdsm är samlingsnamnet för ett flertal sexuella uttryck som för gemene man mycket väl kan ge kopplingar till övergrepp och misshandel men som i själva verket är långt från dessa termer.

Bokstäverna BDSM står för Bondage (fasthållning/fysisk hjälplöshet), disciplin (regler, belöningar/bestraffningar, lydnadsträning), Dominans/underkastelse, Dominans/undergivenhet, Sadism/masochism (Att njuta sexuellt av att plåga resp plågas av sin partner).

Bdsm innebär att en person styr och den andra har lämnat över kontrollen till sin partner. Utövandet sker utifrån en gemensam överenskommelse, där samtliga parters njutning står i centrum.

Morgana har utövat bdsm under hela sitt vuxna liv och började utforska BDSM i den underkastande rollen för att några år senare landa som dominant sadist. Hen har levt i långa förhållanden med såväl en dominant man som ständigt maktförskjutet förhållande med undergivna män.

Ikväll berättar hen om sina erfarenheter och sin syn på BDSM. Det finns möjlighet att få svar på frågor och funderingar.

Temasamtal 31/3 2011 Polyamori

Att leva öppet med flera partners och älska fler än en, hur fungerar det? Vad gör man med svartsjukan om den dyker upp? Vad är det för skillnad mellan polyamori, relationsanarki och swinging/partnerbyte?

För många av oss är det fullkomligt självklart att leva med en partner åt gången.  Det kan kännas fullkomlig omöjligt att älska mer än en person också på ett sexuellt plan. Eller känns det kanske bara förbjudet? Så är det inte för alla.

Bli polykompetent under vår första barkväll! Ulf, som lever i en flersam relation sedan mer än 10 år, berättar och svarar på dina frågor.

Åter till BurlesQue Bar startsida- klicka här